Sabtu, Disember 03, 2011

Soalan Mungkar Nakir kepada Nik Aziz dan Kamal Saidin?


Perhimpunan Agung Umno berakhir dengan tempelak Dato' Seri Najib kepada Pas dan PR. "Kalau perjuangan berdasarkan Islam, tinggal daripada jadi rakan DAP,"Kata Najib sambil menyifatkan Pas sebagai kelaun atau bangang.

Sebelum itu [kalmarin] Ustaz Kamal Saidin perwakilan Umno mencerca Dato' Nik Aziz dengan mengajuk soalan Munkar dan Nakir " Wahai Nik Aziz siapa saudara mu?" Kamal Saidin berkata "Takkan Nik Aziz berani jawab "Muslimin Muslimat saudaraku" kerana dia berkawan dengan DAP"

Maksud kedua2 kenyataan di atas sama sahaja yaitu 'Dosa Besar' berkawan dengan DAP. Wahai Najib dan Kamal, DAP itu parti politik sementara kebanyakan ahlinya kaum cina sama seperti MCA dan Gerakan. Kalau ditinjau dari sudut agama mereka juga sama. Apa baiknya Umno berbanding PAS dari sudut kerjasama politik?

Dan untuk ustaz Kamil,sebelum Nik Aziz jawab soalan Mungkar Nakir itu, anda dulu mesti jawab siapa saudara mu? Nak mengaku PAS saudara mu, Umno yang tendang PAS dari BN bila dah kuat. Nak kata orang Islam saudara mu, parti mu tolak hudud yang nak di jalankan oleh Nik Aziz dan PAS kepada orang Islam.

Maka apabila Munkar dan Nakir bertanya kamu, " Apa ikutan kamu wahai Kamal !" Adakah kamu akan jawab " 1 Malaysia ikutan kuuuuuu" - sekian.

G1- Kamal Saidin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

السلام عليكم
Komen ler weh... betulkan mana yang salah, tambah mana yang kurang, potong mana yang lebih demi untuk kebaikan.
انالله وانااليه راجعون